Massage voor rusteloze benen - Nicky's Massage

Massage voor rusteloze benen

Rusteloze benen, ook wel restless legs syndrome (RLS) genoemd, is een aandoening die vaak voorkomt. Volgens de Nederlandse Vereniging voor Neurologie heeft 1 op de 20 mensen er last van. Op zich is RLS niet ernstig. Maar rusteloze benen kunnen een enorme impact hebben op je dagelijks leven. Genezing is niet mogelijk. Wel zijn er behandelingen die de klachten kunnen verminderen. Ook een massage kan goed helpen bij restless legs.

Rusteloze benen: dit zijn de klachten

De klachten die horen bij rusteloze benen zijn:

  • Een onrustig, kriebelend, tintelend of jeukend gevoel in de benen;
  • Een haast onbedwingbare neiging om de benen te bewegen. Dit vermindert de klachten tijdelijk;
  • De symptomen treden vooral op als je naar bed gaat of als je lang zit. ’s Avonds zijn de klachten vaak erger dan overdag;
  • Tijdens de slaap kun je schokkerige bewegingen maken met de armen of benen.

RLS kan je nachtrust behoorlijk verstoren. Daardoor kun je, naast het vervelende gevoel in je benen, ook last hebben van mentale klachten, zoals stress, angst of (over)vermoeidheid.

Hoe helpt een massage bij restless legs syndrome?

Een massage ontspant de spieren en verbetert de doorbloeding. Afvalstoffen kunnen daardoor beter worden afgevoerd. Een massage helpt op die manier om rusteloze benen iets rustiger te krijgen. Bijkomend voordeel: de massage werkt ook ontspannend op je geest. Daardoor ben je beter bestand tegen stress. Volgens de Stichting Restless Legs is juist die stressbeheersing belangrijk; het helpt de symptomen van rusteloze benen te verminderen. Emotionele stress is namelijk een trigger voor RLS-klachten.

Welke massage bij rusteloze benen?

Aangezien algehele ontspanning de RLS-symptomen kan verminderen, is een ontspanningsmassage heel goed voor rusteloze benen. Zijn de spieren in je benen erg vermoeid of pijnlijk, dan kan een sportmassage ook fijn zijn. Je kunt de verschillende massagesoorten bij RLS ook afwisselen. Bij Nicky’s Massage overleggen we voorafgaand aan je afspraak aan welke massage jij op dit moment het meest behoefte hebt. Je kunt dan ook aangeven of je de massage wat steviger wil, of juist niet. Onze massages zijn altijd op maat!

Hoe vaak masseren bij rusteloze benen?

Er is geen vaste regel voor het aantal massages bij rusteloze benen. Wel is het zo dat je spieren beter ontspannen als je je benen met enige regelmaat laat masseren. Wat prettig voelt, is leidend, en dat verschilt per persoon. Voor de een is dat eenmaal per maand. Een ander heeft misschien meer baat bij een wekelijkse massage.

Wat zijn de voordelen van een massage bij restless legs?

Een massage zal restless legs niet genezen, maar masseren kan wel helpen om de klachten te verminderen. De effecten van een massage bij RLS zijn onder andere:

  • Ontspanning;
  • Soepelere spieren;
  • Een betere doorbloeding.

Dankzij deze effecten worden de benen iets rustiger en slaap je doorgaans beter. Daardoor ben je overdag ook minder moe en heeft stress minder vat op je. En minder stress, geeft minder klachten!

Massage voor rusteloze benen in Zeist

Woon je in (de omgeving van) Zeist en heb je last van rusteloze benen? Bij Nicky’s Massage helpen we je graag. Onze masseurs hebben ervaring met het masseren van rusteloze benen. Je kunt bij ons terecht voor zowel een ontspanningsmassage als een sportmassage.

Heb je nog vragen over onze massages, de praktijk of de bereikbaarheid? Kijk dan even bij de veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag, dan mag je ons natuurlijk altijd even bellen of mailen.

Masseur Nicky - Nicky's Massage

Nicky

Sinds 2017 actief als masseur bij Nicky’s Massage; mijn eigen praktijk. Als voormalig paardrij-instructrice weet ik goed wat intensieve belasting met een lichaam kan doen. Ik bied een luisterend oor en werk vanuit een klachtgerichte aanpak met oog voor jou en jouw lichaam. Zo zorg ik ervoor dat jij niet alleen uitgerust, maar ook echt geholpen bent als je naar huis gaat!

Masseur Nicky - Nicky's Massage

Nicky

Sinds 2017 actief als masseur bij Nicky’s Massage; mijn eigen praktijk. Als voormalig paardrij-instructrice weet ik goed wat intensieve belasting met een lichaam kan doen. Ik bied een luisterend oor en werk vanuit een klachtgerichte aanpak met oog voor jou en jouw lichaam. Zo zorg ik ervoor dat jij niet alleen uitgerust, maar ook echt geholpen bent als je naar huis gaat!